Referenties

Essent.be

Snelle groei vraagt flexibele IT. En een dito partner.

Snel groeien in deze snel veranderende tijden vraagt om een flexibele IT-omgeving die de veranderingen aankan en ondersteunende bedrijfsprocessen zelfs kan versnellen. Als uw IT-omgeving niet flexibel en groeibestendig is, wordt ze een obstakel.

Snelle groei geldt zeker voor een recente nieuwkomer in de energiesector zoals Essent.be. Niet alleen moesten ze als startende onderneming vlug kunnen schakelen om sneller dan de concurrentie te groeien. Ze moesten ook rekening houden met de wijzigende regels in de energiesector. Een flexibele organisatie was een essentiële voorwaarde voor een duurzame groei. Dat bereik je alleen met flexibele processen en een flexibele IT-architectuur die het mogelijk maakt om deze processen in een mum van tijd aan te passen aan de gewijzigde realiteit.

Gigantische daling ‘cost to serve’

Aangezien Essent.be vanaf hun intrede op de Belgische markt in 2007 ambitieuze groeiplannen had, was een groeibestendige IT-architectuur van meet af aan een noodzaak. Cnext hielp Essent.be aan een architectuur waarmee ze jarenlang konden blijven groeien zonder de IT om de haverklap te moeten aanpassen. Dat is ook nodig gebleken, stelt Koen Rousseau, IT Manager bij Essent.be: “De oplossing die Cnext destijds bij ons heeft aangebracht voor enkele tienduizenden klanten, werkt nu nog steeds probleemloos, intussen al voor honderdduizenden klanten. Dat wil ook zeggen dat de ‘cost to serve’ van deze toepassing gigantisch is gedaald.”

Snellere cycli

Niet alleen de cost to serve is gedaald, ook de gemiddelde doorlooptijd van de bedrijfsprocessen werd korter. De snelheid waarmee de klant kan worden benaderd, opgevolgd en bediend, bepaalt immers vaak het verschil tussen succes en mislukking. Dankzij het flexibele IT-platform was Cnext in staat om voor Essent.be de processen te versnellen. Met heel concrete tijdswinsten tot gevolg, voegt Koen Rousseau eraan toe: “Onze B2B-sales kunnen sneller op offerteaanvragen antwoorden, een belangrijk voordeel in het werven van een nieuwe klant. En onze B2C-divisie kan sneller en goedkoper facturen maken en versturen.”

Hogere kwaliteit van de facturen

Naast de hogere snelheid zijn er ook andere voordelen aan de flexibele infrastructuur. Met name in de facturatie-afdeling zijn de voordelen duidelijk zichtbaar. Het kost niet alleen minder om facturen te maken en te verzenden. De facturen bevatten minder fouten dan ooit tevoren, wat ook het aantal interventies in het callcenter gevoelig deed dalen. Het is nu ook veel eenvoudiger om de facturen te voorzien van een gerichte marketingboodschap, op het juiste moment en naar het juiste doelpubliek.

Toekomstgericht

Essent.be en Cnext kozen voor automatisering op basis van een flexibele middleware, die snelle aanpassingen en uitbreidingen mogelijk maakt. Hiermee hebben ze tot dusver steeds vlug kunnen inspelen op wijzigende wetgeving en omstandigheden. Ook in de toekomst zal deze omgeving Essent.be bijstaan bij nieuwe uitdagingen en opportuniteiten. Cnext blijft het beheer en het onderhoud van de middleware-omgeving voor zijn rekening nemen, en denkt ook mee bij het aanpassen van bestaande processen of het uittekenen van nieuwe.