Service Design

 

Betere en nieuwe dienstverlening met data-driven service design

Data heeft u. U verzamelt het door contact met klanten, het gebruik van uw diensten en producten,… noem maar op. Waarom deze berg digitaal goud dan niet gebruiken om uw dienstverlening te boosten? Door uw service design data-driven te maken verbetert u huidige diensten of ontwikkelt u een nieuw aanbod niet enkel op een goed idee en buikgevoel, maar baseert u het ook nog eens op kwantitatieve resultaten. Zo haalt u gegarandeerd meer uit de relatie met uw klanten.

 

Doe uw voordeel met data-driven service design

U gebruikt wat u al heeft

Uw verschillende softwarepakketten zorgen nu al voor een schat aan data. Een bron die u tot nu toe onbenut laat. Met data-driven service design laat u uw data-opslag niet voor niks groeien én kan u uw klant nog beter bedienen.

Kwantitatief verbeteren of ontwikkelen

Met data analytics haalt u bruikbare inzichten uit uw gegevens. Waar u vroeger vooral uw aanbod verbeterde of uitbreidde op basis van een goed idee en een buikgevoel kan u nu ook met objectieve gegevens aan de slag. Zo ziet u de slaagkansen van uw service design de hoogte in schieten.

Blijf de vinger aan de pols houden

Om een voetje voor te hebben op je concurrenten, moet je voortdurend kijken naar nieuwe mogelijkheden. Gelukkig blijft de motor van je data-fabriek draaien, waardoor je analytics voortdurend nieuwe inzichten genereren. Zo zorgt data ervoor dat service design geen eenmalig moment is, maar een continue proces op zoek naar de beste dienstverlening.

Boost uw klantenrelatie

Met data-driven service design haalt u meer uit de relatie met uw klanten. U zorgt voor tevreden klanten door hen de verbeteringen te bieden die ze nodig hebben. Bovendien ontwikkelt u nieuwe diensten en producten die zeker aanslaan waardoor uw share-of-wallet stijgt. Daarnaast kunt u via analytics ook ontdekken of er interessante markten zijn die u nog kunt aanboren.

 

Gratis workshop

Hebt u de data om uw service design data-driven te maken?

Informatie is het digitale goud van de 21ste eeuw. Logisch, want u ziet bijvoorbeeld u service design veel effectiever en impactvol worden door er een data-analytics-sausje over te gieten.

Tijdens een workshop van een halve dag werken we samen met u uit of uw bedrijf klaar is om met data-driven service design aan de slag te gaan. We kijken hoeveel en welke gegevens u al verzamelt, wat ontbreekt, waar we snel kunnen finetunen en naar welke nieuwe bronnen we op zoek moeten. Zo zetten we de eerst stap naar een data-minded organisatie.

Verwacht u aan:

  • Een interactieve werksessie die uitdaagt om na te denken over de rol van data in uw bedrijf
  • Een mix van business & IT medewerkers uit uw organisatie die samen opzoek gaan naar waardevolle data
  • Een concrete actielijst voor uw organisatie om data-minded te worden

 

 

Vraag uw gratis workshop nu aan!

Een interactieve werksessie die uitdaagt om na te denken over de rol van data in uw bedrijf. Helemaal gratis.

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Uw bedrijf (verplicht)

We houden rekening met uw privacy. Om uw aanvraag op te volgen, worden uw gegevens opgeslagen. Zonder uw akkoord voegen we u echter niet toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

 

Gebruik data écht

Gebruik data écht

Wanneer uw bedrijfsapplicaties met elkaar zijn geïntegreerd en al uw processen soepel verlopen, genereert u een constante stroom aan data, zowel over uw eigen werking als informatie over uw klanten tijdens hun hele lifecycle. Dat groot vat aan gegevens gebruikt u al: u zoekt het laatste contact met de klant op om een vergadering voor te bereiden of bekijkt misschien de hoeveelheid omzet die een klant opbrengt. Maar het echte potentieel van die data bereikt u pas wanneer u er data science en analytics op los laat. Software herkent patronen in uw data en giet ze voor u in bruikbare inzichten.

Uit data zou bijvoorbeeld kunnen blijken dat de ene module van uw product, meer gebruikt wordt dan de andere. Dan kan u die een prominentere plaats geven zodat uw gebruikers er gemakkelijker toegang tot hebben. Maar met data kan je nog veel meer. U kan uw huidige diensten uitbreiden zodat ze nog beter worden. Een recruitmentbureau kan data analytics bijvoorbeeld gebruiken om de factoren die bedrijfsloyaliteit beïnvloeden in kaart te brengen. Zo kunnen ze voorspellen of kandidaten lang bij een bedrijf zullen blijven. Of een leasingbedrijf kan via IoT-data voorspellen wanneer hij preventief onderhoudt bij zijn klanten moet inplannen. Ook een volledig nieuwe dienst ontwikkelen behoort tot de mogelijkheden.

Geen eenmalige zaak, maar een permanent process

Geen eenmalige zaak, maar een permanent process

Data-driven service design is geen eenmalige oefening waarbij u een keer al uw data analyseert en dan een aantal verbeteringen uit haalt. Omdat u in uw dagelijkse werk en in uw contact met klanten voortdurend data genereert, kunt u uw analytics blijven voeden met nieuwe en vooral actuele data. Door uw data-fabriek te laten draaien krijgt u inzichten die met de laatste veranderingen rekening houden. Zo kunt u sneller reageren op verschuivingen in de markt ten opzichte van service design dat geen data gebruikt en meestal gebeurt met ad hoc ideeën.

Bovendien is er een soort eeuwige wisselwerking. Wanneer u uw diensten verbetert door nieuwe mogelijkheden toe te voegen of wanneer u een volledig nieuw product of dienst in de markt zet, zorgt dat weer voor een hele hoop nieuwe data. Deze informatie wordt ook verwerkt door analytics-software wat weer nieuwe patronen en inzichten oplevert die je toelaten om je diensten en producten weer te verbeteren.

 
 

Wat we voor u kunnen doen

Om uw bedrijf als een gesmeerde machine te laten draaien die data gebruikt als zijn motor doen we heel wat. Bekijk ook zeker ons plan van aanpak!

Ik wil weten hoe jullie te werk gaan