Hoe het werkt

 

Haal uw voordeel uit data en AI in zeven stappen

Als bedrijf streef je steeds naar de beste dienstverlening. Van efficiënte interne processen tot het ontwikkelen van nieuwe diensten, een data-driven organisatie kan net dat beetje meer doen voor zijn klanten. Want met data kan je van hen de centrale spil maken voor al uw activiteiten. Met elk van onze drie diensten willen we u al helpen om data effectief in te zitten binnen uw bedrijf. Wilt u data de kern maken van het reilen en zeilen van uw onderneming? Dan leggen we graag met u het hele parcours naar het data-driven-zijn af. Dat parcours stippelden we trouwens al even voor u uit in ons stappenplan.

 

Gratis workshop?

Zullen we de eerste stap al zetten in een gratis workshop?

Met data kan u uw klant centraal zetten en hem beter van dienst zijn. Logisch dus dat velen data beschouwen als het nieuwe digitale goud.

Tijdens een workshop van een halve dag zetten we samen de eerste stap om uw bedrijf data-driven te maken. We kijken hoeveel en welke gegevens u al verzamelt, wat ontbreekt, waar we snel kunnen finetunen en naar welke nieuwe bronnen we op zoek moeten.

Verwacht u aan:

  • Een interactieve werksessie die uitdaagt om na te denken over de rol van data in uw bedrijf
  • Een mix van business & IT medewerkers uit uw organisatie die samen opzoek gaan naar waardevolle data
  • Een concrete actielijst voor uw organisatie om data-minded te worden

 

Vraag uw gratis workshop nu aan!

Een interactieve werksessie die uitdaagt om na te denken over de rol van data in uw bedrijf. Helemaal gratis.

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Uw bedrijf (verplicht)

We houden rekening met uw privacy. Om uw aanvraag op te volgen, worden uw gegevens opgeslagen. Zonder uw akkoord voegen we u echter niet toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

 

Zo worden data en AI de motor van uw bedrijf

Data-driven wordt u niet op een, twee, drie. In zeven stappen zorgen we ervoor dat u uw data voor u laat werken en dat uw analytics-fabriek ook blijft draaien. Zie ons plan van aanpak niet als een lineair proces. Merken we bijvoorbeeld dat uw organisatie nog cruciale data ontbreekt om een vraag in een van de laatste stappen te beantwoorden? Dan moeten we misschien een eerdere stap even herhalen. Hierbij zetten we een multidisciplinair team van onder meer business consultants, data scientists, data engineers en service design-specialisten.

 

 

stap-1

Stap 1: heeft u genoeg waardevolle data?

Om u bij te staan bij een transitie naar een data driven-organisatie, moeten we het commerciële model, de uitdagingen en de strategische objectieven van uw organisatie door en door kennen. Samen met u en uw medewerkers, onderzoeken we welke data-initiatieven waardevol zijn voor uw bedrijf. Daarnaast kijken we of u voldoende van die waardevolle gegevens heeft. Een statistische conclusie op basis van vier klanten heeft namelijk weinig slagkracht. We maken een inschatting van de hoeveelheid data die u reeds bezit of die uw software genereert en kijken waar we moeten bijsturen of nieuw captatiemogelijkheden toevoegen.

pijl-rechts

stap-2

Stap 2: business- en technologiemapping

Voor data de onderliggende basis kan worden van alles wat u doet, moeten we eerst bekijken hoe u momenteel werkt. We nemen al uw processen onder de loep, zowel intern als naar de klant toe, en kijken over welke softwarepakketten ze lopen. Ook reeds geplande wijzigingen nemen we in deze roadmap op.

pijl-links

stap-3

Stap 3: alles op orde

In deze derde stap bekijken we uw processen en evalueren we of uw software mooi met elkaar gelinkt is waar nodig. Zo proberen we zoveel mogelijk data te halen uit wat u al heeft en waar we nog nieuwe databronnen kunnen toevoegen. Wellicht zijn er binnen uw organisatie heel wat vragen over de impact van artificiële intelligentie en data analytics op de bestaande manier van werken. We zorgen er voor dat dit veranderingstraject voldoende aandacht en verankering krijgt in uw organisatie tijdens de volgende stappen.

pijl-rechts

stap-4

Stap 4: duidelijke klantenbeelden 

Met customer analytics zorgen we voor statistieken en inzichten die u kan gebruiken om de klantenbeelden in uw bedrijf te kwantificeren. Zo schept u objectief duidelijkheid in wat nu precies uw klantensegmenten zijn en welk soort klant voor uw bedrijf het waardevolst is. Uiteraard helpen we u die profielen en informatie ook verspreiden binnen uw organisatie zodat iedereen op dezelfde lijn zit.

pijl-links

stap-5

Stap 5: waar kan u groeien?

Ziet u ergens een kans om uw bedrijf uit te breiden? Samen met u onderzoeken we die mogelijkheid gebaseerd op de data en de inzichten die analytics u geeft. We gaan op zoek naar een concrete business case waar we of uw huidige diensten uitbreiden of volledig nieuwe ontwikkelen op basis van uw beschikbare data. Blijkt tijdens het maken van de business case dat u informatie zal nodig hebben die u momenteel nog niet verzamelt? Dan moeten we even een stapje of twee terug om software op te zetten die deze wel capteert. Eens die er is kunnen we verder.

pijl-rechts

stap-6

Stap 6: we zetten uw data aan het werk

Data is de nieuwe olie. Maar hoe kan u het potentieel ervan inzetten voor uw bedrijf? Een voorbeeld: met data kan een recruitmentbureau beter inschatten of sollicitanten lang op de job zullen blijven of niet. Daarvoor heb je eerste een beschrijvend model nodig dat in data op zoek gaat naar de kenmerken die de loyaliteit van een kandidaat beïnvloeden. Eens dat beschrijvend model op orde staat, wordt er een voorspellend model opgesteld dat ingezet wordt wanneer er in een bedrijfsproces bepaalde beslissingen of keuzes gemaakt moeten worden. Die modellen opstellen doen we bij voorkeur in verschillende stapjes: van minimal viable product (MVP) tot een volwaardige en volledige geïntegreerde implementatie doorheen uw organisatie.

pijl-links

stap-7

Stap 7: hou alles up-to-date

De wereld staat niet stil en dus moeten uw datamodellen met tijd en stond geëvalueerd worden. Bepaalde factoren wegen in de loop der tijd misschien wel zwaarder door dan voorheen en dus moeten de algoritmes daaraan worden aangepast. Misschien heeft u ondertussen ook wel nieuwe software toegevoegd die nieuwe data genereert. Dan moet er ook gekeken worden of die data in uw modellen kunnen worden verwerkt.