Customer Analytics

 

Loyale klanten dankzij customer analytics

U krijgt tevreden klanten door hen op z’n minst correct te bedienen. Uw producten en diensten moeten dus zo perfect mogelijk aansluiten bij hun situatie en hun wensen. Dat kan alleen als u weet wie uw klant is, ook al zijn ze met vele duizenden of meer. Gelukkig is er customer analytics om u daarbij te helpen. Slimme algoritmes analyseren al uw gegevens om u een algemeen en gesegmenteerd klantbeeld te bezorgen. Met de inzichten uit customer analytics stemt u uw dienstverlening beter af op uw individuele klant.

 

Wat levert customer analytics u op?

Beter klantencontact

Doel van customer analytics is dat we het contact met uw klanten verbeteren. We verzamelen de verschillende touch-points en kijken hoe we die vlotter kunnen laten verlopen. Loopt het contact op wieltjes, dan uw verkoop ongetwijfeld ook.

Lanceer nieuwe diensten en producten met meer zekerheid

Door analyse van data kan u weten wat er leeft bij uw klanten en wat ze graag willen. Zo weet u beter vooraf of nieuwe diensten een succes kunnen worden bij uw huidige en potentiële klanten. U kan zelfs een stapje verder gaan door de inzichten uit analyses als basis te gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen.

Optimaliseer uw huidig aanbod

Dankzij customer analytics weet u wie uw klanten zijn en hoe ze uw producten of diensten gebruiken. Machine learning kan helpen om inzicht te krijgen in de ideale product en segmentatie van uw klanten. U kan uw diensten en producten optimaliseren gebaseerd op feiten in plaats van veronderstellingen.

Een tevreden klant blijft langer

Met customer analytics kunt u de verwachtingen van klanten duidelijk in kaart brengen en uw aanbod daar beter op afstemmen. Blijft een klant bij u vinden wat hij zoekt? Dan zal hij minder snel geneigd zijn om elders te gaan en dat is voor u alleen maar goed nieuws. Beschikt u reeds over heel wat klant data? Laat ons dan ook de voorspellende mogelijkheden van Artificiële Intelligentie inzetten om de omzet uit uw huidige klantportefeuille te maximaliseren.

 

Gratis workshop

Is uw bedrijf klaar om uw klant tevreden te houden met customer analytics?

Informatie is het digitale goud van de 21ste eeuw. Logisch, want de voordelen die u eruit kan halen met data science en analytics zijn eindeloos.

Tijdens een workshop van een halve dag werken we samen met u uit of uw bedrijf klaar is om data-driven te worden en met customer analytics aan de slag kan gaan. We kijken hoeveel en welke gegevens u al verzamelt, wat ontbreekt, waar we snel kunnen finetunen en naar welke nieuwe bronnen we op zoek moeten.

Verwacht u aan:

  • Een interactieve werksessie die uitdaagt om na te denken over de rol van data in uw bedrijf
  • Een mix van business & IT medewerkers uit uw organisatie die samen opzoek gaan naar waardevolle data
  • Een concrete actielijst voor uw organisatie om data-minded te worden

 

Vraag uw gratis workshop nu aan!

Een interactieve werksessie die uitdaagt om na te denken over de rol van data in uw bedrijf. Helemaal gratis.

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Uw bedrijf (verplicht)

We houden rekening met uw privacy. Om uw aanvraag op te volgen, worden uw gegevens opgeslagen. Zonder uw akkoord voegen we u echter niet toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

 

Zie alle verbanden en trends

Zie alle verbanden en trends

Een CRM-systeem is voor de meeste bedrijven vaak de centrale tool om alle gegevens van klanten te bewaren. Alleen CRM is echter niet voldoende. Technologie die bijvoorbeeld uw interacties op sociale media bijhouden of webanalytics die monitoren waar er geklikt wordt op uw website zorgen voor waardevolle data over het gedrag van uw klant. Koppel daaraan ook nog alle customer touchpoints met uw callcenter, uw verkooppunten, uw inside sales, de dienst-na-verkoop, enzovoort, en u krijgt een schat aan data waaruit u waardevolle inzichten kunt halen.

Eens u een goed geöliede data-verzamel-machine op poten hebt gezet, dan kan u die data onmogelijk handmatig verwerken. Data science en analyticssoftware kunnen u redden. Onze mensen hanteren state-of-the-art-technologie om verbanden en trends te zien die u het gedrag van uw klant beter leert kennen en begrijpen.

Zo hielp Machine Learning ons bijvoorbeeld om uit data kenmerken te halen die bepalend zijn voor klantretentie. Vervolgens gebruikten we die inzichten in voorspellende of predictieve algortimes. Dit laat u toe om proactief op de hoogte gebracht te worden van een vertrekkende klant zodat u actie kunt ondernemen. Zo zetten we data-inzichten om in toegevoegde waarde voor uw bedrijf.

 

Veranker uw klantbeeld in feiten

Veranker uw klantbeeld in feiten

Vaak is het zo dat de verschillende departementen zoals sales, marketing, finance binnen een organisatie elk een verschillend klantbeeld hebben. Dat maakt het moeilijk om de klant centraal te zetten en hem de service te bieden die hij verwacht. Bovendien weet uw bedrijf in dit geval vaak niet welk type klant nu de belangrijkste is.

Een goed geoliede data-machine kan u helpen om uw buikgevoel aan te vullen met feiten en uw kwalitatieve resultaten te kwantificeren. De algoritmes verzamelen alle informatie over uw klanten en gieten ze in duidelijke statistieken die u kan gebruiken om uw klantprofielen objectief bij te stellen. Bovendien helpt die data u ook uw meest waardevolle klant te bepalen. Sterker nog: AI laat toe om ook de toekomstige omzet van uw klant te bepalen en dit ook in rekening te brengen bij uw klantsegmentatie, marketing of operationele processen.

 

Meer nieuwe en meer loyale klanten

Meer nieuwe en meer loyale klanten

AI en data science zijn zeer goed in het herkennen van patronen in grote datasets. Zo kan u nog een stapje verder gaan dan enkel uw klanten kennen: u kan perfect te weten komen welke handelingen tot een nieuwe leiden. U laat de algoritmes uw leads van bijvoorbeeld het afgelopen jaar analyseren. De software bekijkt wie ervan klant is geworden, welk parcours ze aflegden en bepaalt vervolgens welk stappen het meeste kans hebben om een klant aan te werven. Misschien werkt bellen wel beter dan mailen? Of misschien hebben leads die u op events verzamelt wel de hoogste kans om te converteren?

Dankzij patroonanalyse van uw klantenbestand kan u ook nagaan welke kenmerken een loyale klant opleveren. Met die eigenschappen kan u vervolgens rekening houden bij uw prospectie. Blijkt dat uw meest loyale klanten met voorsprong kmo’s met 10 tot 30 werknemers zijn? Dan stemt u uw verkoopsstrategie op hen af. Bovendien haalt u er ook inzichten uit om de loyaliteit van uw huidige klantenbestand aan te wakkeren.

 
 

Wat we voor u kunnen doen

Om uw bedrijf als een gesmeerde machine te laten draaien die data gebruikt als zijn motor doen we heel wat. Bekijk ook zeker ons plan van aanpak!

Ik wil weten hoe jullie te werk gaan

Klantensegmentatie

Waarmee maakt u uw klanten tevreden? Is dat voor elke klant hetzelfde? Wat willen uw klanten precies? In ons Innovation Lab lossen onze specialisten met u uw vraagstukken op, op basis van uw gegevens. Dankzij onze expertise in data science-technieken verzamelen we informatie uit verschillende bronnen, waarna we uw klantenbestand verdelen in subgroepen met dezelfde eigenschappen (micro-segmentatie).

Gerichte aanpak en resultaten
Door die segmentatie kunt u kiezen voor een gerichte aanpak per subgroep en ontdekken op welke subgroepen uw organisatie meer kan inzetten. Maak gebruik van een recommendation engine en zorg voor een gepersonaliseerd klantaanbod, afgestemd op de huidige of toekomstige behoeften per segment, en zelfs per individu.

Customer journey

Zijn de customer journey maps in uw organisatie alleen het resultaat van vrij abstracte oefeningen in workshops? Wil u graag een stap verder gaan dan interne besprekingen erover of whiteboard sessies die teveel gebaseerd zijn op veronderstellingen?

Wat de klant echt doet
Wij bieden u de tools om de echte interacties in kaart te brengen. We luisteren naar wat de klant te vertellen heeft via verschillende digitale kanalen en zetten deze informatie om in concrete cijfers via process discovery-technologie.

Positieve klantenervaring
Daarmee verkrijgt u een betrouwbaar beeld van uw klanteninteracties om op basis daarvan de werking van uw segmentering, marketing, verkoopkanalen, customer care en andere te optimaliseren. Hoe klanten het contact met uw organisatie ervaren, bepaalt of ze terugkomen. Het is essentieel dat u zorgt voor een positieve klantenervaring. We kunnen u daarmee helpen door binnen een periode van 12 weken de customer journey en alle klantenervaringen te verbeteren.

CRM en Klantinteractie

Gebruik uw gegevens, want ze zijn waardevol. Werk eraan om klantinformatie en -communicatie beter te delen. Profiteer van onze ervaring in software-integratie door Microsoft Dynamics 365 Sales en Microsoft Dynamics 365 Customer Service als een toepassing op maat te gebruiken. Cnext analyseert wat u nodig heeft en levert in een termijn van 3 weken tot 6 maanden een volledige platform.

De klant centraal
Aangepast aan uw behoeften maakt CRM het gemakkelijker voor uw verkoop-, marketing- en serviceafdelingen om samen te werken. De software toont namelijk alle klantinformatie uit interne en externe gegevens en helpt u om uw acties en campagnes overzichtelijk te beheren. Hierdoor werkt u ook vlotter samen met partners.

Betere prognoses met AI
CRM maakt informatie toegankelijk voor iedereen, zelfs onderweg. Uw mensen zullen klantinformatie frequenter raadplegen, realistische voorspellingen over verkoop en churn maken, en betere productaanbevelingen voorstellen.

Internet of Things

U heeft al gehoord van het ‘Internet der dingen’ maar u weet niet wat het voor uw organisatie kan betekenen? Of hoe u het precies kunt aanpakken? Cnext informeert u over de mogelijkheden van de interconnectiviteit tussen alledaagse voorwerpen, uw gegevens en uw netwerk en we implementeren die ook. Met de Azure IoT-suite van Cortana Analytics haalt u het maximale competitief voordeel uit IoT. En dankzij onze expertise en best practices doet u dat op een veilige en gestandaardiseerde manier. U krijgt objectieve en real-time metingen, waardoor uw gegevens accurater en betrouwbaarder zijn. En kunt u sneller bijsturen als dat nodig is.

Forecasting

U wil voorspellen hoe de verkoop van een nieuw product zal lopen? Of hoe u risico’s en onzekerheden minimaliseert? De behoeften van de klant en de marktomstandigheden veranderen constant. Is uw organisatie voldoende dynamisch om daar doordacht op te anticiperen?

Algoritme op maat
Cnext biedt u betaalbare forecasting voor big en smaller data. We integreren Microsoft Machine Learning en AI in uw bestaande IT-toepassingen waardoor u beter en sneller inzicht krijgt in de markt, in uw aanbod en zo uw bedrijfsprocessen optimaal afstemt op uw klant. We brengen interne en externe gegevensbronnen samen, verrijken met klanteninformatie afkomstig uit verschillende kanalen en doorlopen het volledige proces van data science via een webservice. Dankzij Cortana, R/Python en onze expertise maken we een forecasting-algoritme op maat. Het resultaat? U krijgt een efficiënter voorraadbeheer, een meer effectieve planning van uw productieproces en een beter zicht op uw onderhoud, waardoor kosten verlagen en uw winst verhoogt.

AI en Datafactory-driven design

U ziet het belang in van gegevensanalyse, maar weet niet wat de beste aanpak is of hoe u die technologie best integreert? Op basis van Microsoft Cortana Analytics vertalen we uw behoeften in een concrete aanpak. We helpen u om een analysetool uit te bouwen die volledig gekoppeld is aan uw huidige IT-toepassingen, inclusief gegevensintegratie en algoritmes voor segmentatie, customer analytics, forecasting en datamining.

Kom uittesten wat je zoekt
Bezoek vooraf eventueel ons Innovation Lab waar u kunt zien welke mogelijkheden Cortana Analytics biedt.

Big Data

Big data is big business, want aan de hand van uw gegevens kunt u waardevolle analyses maken. Dat kan het competitief voordeel zijn waarmee u zich differentieert. Beschikt uw organisatie over de juiste tools, kennis en methodieken om die inzichten uit de beschikbare informatie te halen? En weet u welke inspanning nodig is om uw inzichten om te zetten in resultaten?

Uw meest relevante gegevens
Cnext helpt u waarde te creëren door te bepalen welke gegevensbronnen voor uw organisatie relevant zijn en hoe u die informatie terugkoppelt naar concrete bedrijfsprocessen. Hoe maakt u uw klanten tevreden? Hoe genereert u sneller leads? Hoe kunt u betrouwbaarder forecasten? Op basis van uw interne en externe data bieden we binnen een week meetbare resultaten waarmee we u helpen deze vragen te beantwoorden.

Machine Learning

U wil meer inzicht krijgen in de markt, uw klanten en uw bedrijfsprocessen? U wil degelijke klantprofielen opstellen? En u wil tijdig trends oppikken of ze zelf mee bepalen? De drempel om datamining in te zetten, was tot nu hoog vanwege dure technologie die zich moeilijk liet integreren. Machine Learning van Microsoft, gekoppeld aan R/Python verlaagt die drempel.

Evidence based
Dankzij onze ervaring met data-, web-, tekst- en process mining-technieken krijgt u een accuraat inzicht in hoe businessprocessen inwerken op de klant. Vragen moet u niet meer beantwoorden op buikgevoel, u gaat voor een evidence based-aanpak op basis van interne en externe gegevens. We kennen alle stappen in het KDD-proces (Knowledge Discovery in Databases) en hebben de expertise om een businessvraag om te zetten in een aangepast algoritme. Kom een demo bekijken in ons Innovation Lab om snel inzicht te krijgen in wat we voor u kunnen doen.